;
Субота, 20 квітня 2024, 16:22
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися

Реєстрація користувача

Зареєструватися

Популярні

Ніжин без ліків

КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького» 17 лютого 2015 визнала торги по закупівлі ліків  такими що не відбулись.

Лікарня планувала закупити ліки по 4 лотам: лот №1 – ліки з вмістом пеніциліну та інших антибіотиків (5 найменувань); лот №2 – ліки, з вмістом кортикостероїдних гормонів, їх похідних і структурних аналогів, дозовані чи розфасовані для роздрібної торгівлі (5 найменувань); лот №3 – ліки, з вмістом вітамінів, провітамінів, похідних і сумішей цих речовин, терапевтичної чи профілактичної призначеності, дозовані чи розфасовані для роздрібної торгівлі (10 найменувань); інші ліки із змішаними чи незмішаними препаратами, розфасовані для роздрібної торгівлі (97 найменувань); лот №4 – ліки, з вмістом алкалоїдів або їхніх похідних, але не гормонів чи антибіотиків (наркотики) (11 найменувань).

До комітету було подано конкурсні пропозиції від 2-х підприємств: КП «Ліки України» та КП «Буковина - Фарм». Обидва учасники подали заявки лише по 4-му лоту закупівель, запропонувавши ціну 528002,78 грн. (КП «Ліки України») та  654506,45 грн.(КП «Буковина - Фарм»).  Однак конкурсним комітетом було прийнято рішення про визнання торгів такими що не відбулись, оскільки ціна найбільш вигідної пропозиції конкурсних торгів перевищує суму, передбачену замовником на фінансування закупки ліків. Адже Ніжинська міська лікарня на закупівлю ліків по всім лотам планувала витратити 547200 грн.

По лотам 1-3 також торги були визнані такими що не відбулись, оскільки на участь у торгах було подано менше двох конкурсних пропозицій.

У зв’язку з різким знеціненням гривні підприємці значно підвищили ціни, і скоріше за все, не схотіли подавати цінові пропозиції по першим трьох лотам через певні причині. По-перше,  це мала кількість одиниць товару, наприклад лікарня потребувала лише 5 штук  пантенолу, 10 упаковок сиропу парацетамолу, очні краплі Алкаїн 0,5- 1 флакон. По-друге,  -  невелика ціна препаратів (аскорбінова кислота, йод, барбовал, перекис водню). Мабуть, на думку підприємців, час і зусилля на оформлення документів не варті тієї виручки, яку вони могли б отримати. Значно вигідніше продати морфін гідрохлорід 1%-1,0 (7118 ампул), або сибазон 0,5%-2,0 (3060 ампул). середня ціна якого в аптеках близько 104 грн. за ампулу. Чи знайде ніжинська лікарня вихід з ситуації,  що склалась?

Моніторинг державних закупівель фінансується  міжнародним фондом "Відродження"


Автор: Прес-служба проекту "Підвищення фінансової прозорості та бюджетної підзвітності місцевих управлінь охорони здоров"я"
Гість Иван 2015-03-06 09:39:43

Второй майдан принес людям нищету и право на вымирание. Может настало время для третьего майдана, который смог бы остановить войну, вывести экономику из кризиса и дать гражданам надежду на выживание?!

Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

У Ніжині через весільну фотосесію “швидка” стояла в заторі

У Ніжині весільна фотосесія спричинила чималий скандал. Автівки весільного кортежу перекрили рух в центрі міста і тим самим заблокували проїзд медикам, які поспішали на виклик. Сталося це 28...

Валерій Якуба: талановитий гінеколог, який міг стати піаністом

Про Валерія Якубу ми дізналися від акторки Римми Зюбіної — гості рубрики «Зірковий пацієнт». Тоді вона сказала, що про його шлях у професію можна зняти фільм. Сценарій ми не...  (Коментарів: 7)

Місць немає: Ніжинська центральна міська лікарня більше не приймає хворих на Covid

Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького тимчасово припиняє приймати хворих з COVID-19. Про це на оперативній нараді у Ніжинраді, 5 квітня, повідомив гендиректор...

COVID-19 у Ніжині: гендиректор Ніжинської лікарні розповів про ситуацію з хворобою в місті

Днями заступниця міського голови Ірина Грозенко озвучила інформацію стосовно зростання хворих на COVID-19 та розгортання додаткових ліжок, повідомляє mynizhyn.com. Ситуцію з...

Увірвався в будинок та без пояснень зарізав 24-річного хлопця: поліція затримала причетного до вбивства чоловіка на вокзалі в Ніжині [ФОТО]

Поліція затримала причетного до вбивства 24-річного ніжинця, який з речами і документами вже стояв на платформі вокзалу, аби електричкою втекти до іншої області, повідомляє прес-служба поліції...