;
П'ятниця, 29 березня 2024, 10:02
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися

Реєстрація користувача

Зареєструватися

Популярні

Підсумки Ніжинського Покровського ярмарку – 2016

19 жовтня відбулось підсумкове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Ніжинського Покровського ярмарку – 2016.

Міський голова Анатолій Лінник першочергово відмітив позитивні зміни в організації та проведення ярмарку в порівнянні із 2015 роком.Заступник міського голови Сергій Осадчий підсумував основні цифри надходження та витрат:

 

2016 р.

 

2015 р.

Надходження  коштів

552,6

418,8

ПДВ до сплати

95,6

59,4

Податок на прибуток

41,1

36,4

Витрати на проведення

255,7

124,9

Основні засоби та ТМЦ для подальшого використання та  безоплатної передачі

162,4

156,3

Директор ДКП «Комунальний ринок» Анатолій Вершняк доповів, що відповідно до зонування, затвердженого оргкомітетом, торгівля здійснювалася на вул. Гоголя, Батюка, Московській, площі І. Франка, частинах вул. Шевченка, вул. Набережна (від Газового мосту до перехрестя з вул.Братів Зосим), вул.Героїв Небесної сотні, вул. Кушакевичів. вул.Яворського та алеї між вул. Гоголя та Батюка.

Незважаючи на те, що загальна кількість торгівельних місць у порівнянні з минулим роком збільшилась, протягом періоду реєстрації спостерігався ажіотажний попит на торгівельні місця, розташовані по вул.Гоголя, Московська та Батюка. Не користувались попитом місця по вул. Кушакевичів, Героїв Небесної сотні та алеї в сквері ім.Гоголя. Додатково було задіяно автостоянку біля ТЦ «Терем», вул.Шевченко (від площі І.Франка до вул.Набережна).

Загальна кількість учасників Ніжинського Покровського ярмарку 2016 р. становила близько 750 осіб (загальна кількість офіційно зареєстрованих місць складає 1243, з яких 1148 були зайняті).

У ярмарку прийняли участь 50 виробників, в той час як у 2015 році їх було близько 27. Для мешканців міста вони реалізовували власну продукцію належної якості по доступним цінам. У зоні харчування (вул. Набережна) свою підприємницьку діяльність здійснювали 35 учасників (80 місць). Товари садівництва зосереджувалися на вул. Московська (біля Будинку книги) (16 учасників) та по одному на вул.Московська, Яворського та Шевченка.

З метою покращення організації та проведення Ніжинського Покровського ярмарку наступного року Анатолій Вершняк запропонував розглянути можливість розміщення ярмарку на вул.Шевченка або вул.Набережна.

Сергій Зозуля (старший науковий співробітник Центру пам'яткознавства НАН України та Українського товариства охорони пам'яток історії та культури ) наголосив на тому, що наступного року буде проходити двадцять п’ятий ярмарок та відзначатиметься 375-річчя від першої згадки проведення Ніжинського покровського ярмарку, тому організаційний комітет має докласти максимум зусиль для того щоб цей ярмарок набув всеукраїнського масштабу.


Автор: Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

У Ніжині через весільну фотосесію “швидка” стояла в заторі

У Ніжині весільна фотосесія спричинила чималий скандал. Автівки весільного кортежу перекрили рух в центрі міста і тим самим заблокували проїзд медикам, які поспішали на виклик. Сталося це 28...

Валерій Якуба: талановитий гінеколог, який міг стати піаністом

Про Валерія Якубу ми дізналися від акторки Римми Зюбіної — гості рубрики «Зірковий пацієнт». Тоді вона сказала, що про його шлях у професію можна зняти фільм. Сценарій ми не...  (Коментарів: 7)

Місць немає: Ніжинська центральна міська лікарня більше не приймає хворих на Covid

Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького тимчасово припиняє приймати хворих з COVID-19. Про це на оперативній нараді у Ніжинраді, 5 квітня, повідомив гендиректор...

COVID-19 у Ніжині: гендиректор Ніжинської лікарні розповів про ситуацію з хворобою в місті

Днями заступниця міського голови Ірина Грозенко озвучила інформацію стосовно зростання хворих на COVID-19 та розгортання додаткових ліжок, повідомляє mynizhyn.com. Ситуцію з...

Увірвався в будинок та без пояснень зарізав 24-річного хлопця: поліція затримала причетного до вбивства чоловіка на вокзалі в Ніжині [ФОТО]

Поліція затримала причетного до вбивства 24-річного ніжинця, який з речами і документами вже стояв на платформі вокзалу, аби електричкою втекти до іншої області, повідомляє прес-служба поліції...