;
Субота, 20 квітня 2024, 14:02
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися

Реєстрація користувача

Зареєструватися

Популярні

Відтепер ВІЛ-інфіковані з Ніжинщини зможуть отримувати ліки у центральній міській лікарні

У Ніжинській центральній міській лікарні нещодавно запрацював кабінет «Довіри», в якому можна отримати не лише психологічну підтримку, а й ліки для антиретровірусної терапії (АРТ). До цього ВІЛ-інфіковані з району за необхідними препаратами їхали до Чернігова.

Таких кабінетів з пунктом АРТ в області наразі п’ять. Ніжинський розпочав свою роботу у день виїзного розширеного засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, що проводила заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

У зібранні взяли участь члени Ніжинської міської ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, заступники голів Ніжинської, Носівської, Борзнянської, Бобровицької райдержадміністрацій з гуманітарних питань, головні лікарі Центрів ПМСД, начальники відділів освіти, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники ЗМІ.

Медики області ознайомилися з роботою амбулаторії №6 загальної практики сімейної медицини Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги та оглянули обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наталія Романова наголосила, що у Ніжині створено необхідні умови для надання інтегрованих послуг — є потужна мережа закладів освіти та медицини, соціальних установ.

Втім, як зауважив начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, для ефективної роботи необхідно налагодити співпрацю між зазначеними закладами: «Система, у рамках якої послуги для ВІЛ-інфікованих, хворих на туберкульоз надаються вузькоспеціалізованими закладами, не спрацьовує. Тільки розбудова інтегрованих моделей із удосконаленням маршрутів пацієнтів та алгоритму дій, що базуються на чинній нормативній базі, сприятимуть підвищенню рівня ефективності медичних, соціальних та інших втручань серед представників уразливих груп населення».

Головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Микола Дейкун акцентував на необхідності впровадження у практичну діяльність сучасних амбулаторних моделей надання медико-соціальної допомоги хворим на туберкульоз.

Значну частину обговорення присвятили специфіці психологічної підтримки хворих.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

У Ніжині через весільну фотосесію “швидка” стояла в заторі

У Ніжині весільна фотосесія спричинила чималий скандал. Автівки весільного кортежу перекрили рух в центрі міста і тим самим заблокували проїзд медикам, які поспішали на виклик. Сталося це 28...

Валерій Якуба: талановитий гінеколог, який міг стати піаністом

Про Валерія Якубу ми дізналися від акторки Римми Зюбіної — гості рубрики «Зірковий пацієнт». Тоді вона сказала, що про його шлях у професію можна зняти фільм. Сценарій ми не...  (Коментарів: 7)

Місць немає: Ніжинська центральна міська лікарня більше не приймає хворих на Covid

Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького тимчасово припиняє приймати хворих з COVID-19. Про це на оперативній нараді у Ніжинраді, 5 квітня, повідомив гендиректор...

COVID-19 у Ніжині: гендиректор Ніжинської лікарні розповів про ситуацію з хворобою в місті

Днями заступниця міського голови Ірина Грозенко озвучила інформацію стосовно зростання хворих на COVID-19 та розгортання додаткових ліжок, повідомляє mynizhyn.com. Ситуцію з...

Увірвався в будинок та без пояснень зарізав 24-річного хлопця: поліція затримала причетного до вбивства чоловіка на вокзалі в Ніжині [ФОТО]

Поліція затримала причетного до вбивства 24-річного ніжинця, який з речами і документами вже стояв на платформі вокзалу, аби електричкою втекти до іншої області, повідомляє прес-служба поліції...