;
П'ятниця, 19 квітня 2024, 05:47
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися

Реєстрація користувача

Зареєструватися

Популярні

Ніжинський університет буде навчати німецької мови за новою міжнародною програмою

15 вересня НДУ імені Миколи Гоголя та Німецький культурний центр Goethe-Institut в Україні підписали договір про співробітництво.

Аби підписати дану угоду, до Ніжина приїздила заступник директора Німецького культурного центру Goethe-Institut в Україні Сюзанне Бекер.

Тепер, студенти, які вивчають німецьку мову, можуть поглиблювати свої знання завдяки новій Міжнародній програмі DLL – Deutsch Lehren Lernen. Ця програма грунтується на сучасних методиках викладання німецької мови, та спрямована на підвищення кваліфікації вчителів, викладачів та студентів вишу.

Кожен навчальний блок програми укладений у формі окремої книжки; опрацьовувати блоки студенти можуть самостійно в онлайн режимі. Блоки містять інтерактивні відеоматеріали, завдання, навчальні матеріали, словник термінів, правильні відповіді.

Перед підписанням угоди, Німецький культурний центр  Goethe-Institut надавав консультації викладачам кафедри німецької мови щодо планування програм навчання, підготував безкоштовно двох тренерів (мультиплікаторів), які здійснюватимуть онлайн-супровід та проводитимуть аудиторні заняття.

За умови успішного проходження курсу, всі студенти-бакалаври отримають свідоцтва Goethe-Institut в Україні.

Ректор НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко коментує:

Підписання угоди про співпрацю між нашим університетом та німецьким культурним центром Goethe-Institut в Україні при Посольстві ФРН має, без сумніву, важливе значення.

По-перше: ми один із перших навчальних закладів в Україні, хто офіційно підписав таку угоду, що є на мою думку, визнанням німецькими партнерами високої якості підготовки студентів нашого вишу.

По-друге: ця угода дозволить при викладанні німецької мови залучити кращі методики, які використовують в Німеччині.

По-трете: викладачі нашого університету отримають можливість підвищення кваліфікації саме в цій провідній інституції.

В цілому, співпраця з Goethe інститутом буде сприяти популяризації підготовки філологів-германістів, та вчителів німецької мови. А також сприятиме більш високому рівню викладання в загальноосвітніх навчальних закладах

Довідка:

За інформацією навчально методичного відділу НДУ, на сьогоднішній день у виші навчається 1746 студентів на денній формі навчання, з них - 312 чоловік -  студенти факультету іноземних мов, та 593 студенти – на заочній формі навчання, з низ 80 чоловік навчаються на факультеті іноземних мов.


Автор: Валентина Ващенко, фото з офіційного сайту НДУ
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

У Ніжині через весільну фотосесію “швидка” стояла в заторі

У Ніжині весільна фотосесія спричинила чималий скандал. Автівки весільного кортежу перекрили рух в центрі міста і тим самим заблокували проїзд медикам, які поспішали на виклик. Сталося це 28...

Валерій Якуба: талановитий гінеколог, який міг стати піаністом

Про Валерія Якубу ми дізналися від акторки Римми Зюбіної — гості рубрики «Зірковий пацієнт». Тоді вона сказала, що про його шлях у професію можна зняти фільм. Сценарій ми не...  (Коментарів: 7)

Місць немає: Ніжинська центральна міська лікарня більше не приймає хворих на Covid

Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького тимчасово припиняє приймати хворих з COVID-19. Про це на оперативній нараді у Ніжинраді, 5 квітня, повідомив гендиректор...

COVID-19 у Ніжині: гендиректор Ніжинської лікарні розповів про ситуацію з хворобою в місті

Днями заступниця міського голови Ірина Грозенко озвучила інформацію стосовно зростання хворих на COVID-19 та розгортання додаткових ліжок, повідомляє mynizhyn.com. Ситуцію з...

Увірвався в будинок та без пояснень зарізав 24-річного хлопця: поліція затримала причетного до вбивства чоловіка на вокзалі в Ніжині [ФОТО]

Поліція затримала причетного до вбивства 24-річного ніжинця, який з речами і документами вже стояв на платформі вокзалу, аби електричкою втекти до іншої області, повідомляє прес-служба поліції...