;
Субота, 20 квітня 2024, 00:05
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися

Реєстрація користувача

Зареєструватися

Популярні

Голови Вертіївської та Лосинівської ОТГ розповіли депутатам про проекти у своїх громадах

Робоча зустріч депутатів Сейму Латвійської Республіки, народних депутатів, керівників міста Ніжина, Чернігівської обласної державної адміністрації, Ніжинської районної державної адміністрації, голів об’єднаних територіальних громад Ніжинського та Носівського районів та представників Програми USAID RADA відбулася 30 вересня у Ніжині. Гості прибули до міста, щоб детальніше познайомитися з проблемами та здобутками на місцях.

Мер міста Ніжина Анатолій Лінник розповів, що зараз працюють над створенням сильної конкурентоздатної громади, яка б змогла б сама собі заробляти.

Народний депутат України Вікторія Сюмар просила розповісти голів громад про вже зроблені проекти в ОТГ. «Я бачила багато громад. Хочеться знати що саме ви встигли зробити за час існування ОТГ», - звернулася нардеп до Ігоря Мороза та Володимира Андрійця.

«Капітальний та поточний ремонт доріг в громаді, будівництво мережі вуличного освітлення, будівництво рекреаційної зони в громаді, встановили зупинки, придбали автобус для підвозу школярів, придбали техніку для роботи комунального підприємства, ремонт в закладах освіти (садочку та школі), щомісячний бюлетень «Вертіївський вісник» ми  зробити за два роки у статусі об’єднаної територіальної громади», - повідомив голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз.

Розповів Ігор Мороз про добровільного приєднання територіальних громад до Вертіївської обєднаної територіальної громади. П’ять суміжних сільських рад виявили бажання приєднатися до Вертіївської ОТГ та пройшли майже всю бюрократичну процедуру. «Ми підтримуємо ваше бажання щодо добровільного приєднання і будемо всіляко цьому сприяти», - зробив ремарку Сергій Сергієнко, заступник губернатора Чернігівськоїобласті.

Про меншу кількість успішних проектів Лосинівської громади розповів Володимир Андрієць. Голова громади вказав на проблему, яка існує, певно, в кожній ОТГ – дороги державної власності у населених пунктах.

Серед найбільш обговорюваних питань на робочій зустрічі з латвійськими депутатами були: розподіл коштів на проекти , перекладення відшкодування пільг на місцеві бюджети, крайня дата добровільного об’єднання в громади, кадровий голод у виконавчих апаратах та залучення молодих спеціалістів у село.

Народні депутати України визначилися з проблемними питаннями для ніжинських та носівських громад, а гості з Латвії вражені втіленими проектами.


Автор: Людмила Лесик
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

У Ніжині через весільну фотосесію “швидка” стояла в заторі

У Ніжині весільна фотосесія спричинила чималий скандал. Автівки весільного кортежу перекрили рух в центрі міста і тим самим заблокували проїзд медикам, які поспішали на виклик. Сталося це 28...

Валерій Якуба: талановитий гінеколог, який міг стати піаністом

Про Валерія Якубу ми дізналися від акторки Римми Зюбіної — гості рубрики «Зірковий пацієнт». Тоді вона сказала, що про його шлях у професію можна зняти фільм. Сценарій ми не...  (Коментарів: 7)

Місць немає: Ніжинська центральна міська лікарня більше не приймає хворих на Covid

Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького тимчасово припиняє приймати хворих з COVID-19. Про це на оперативній нараді у Ніжинраді, 5 квітня, повідомив гендиректор...

COVID-19 у Ніжині: гендиректор Ніжинської лікарні розповів про ситуацію з хворобою в місті

Днями заступниця міського голови Ірина Грозенко озвучила інформацію стосовно зростання хворих на COVID-19 та розгортання додаткових ліжок, повідомляє mynizhyn.com. Ситуцію з...

Увірвався в будинок та без пояснень зарізав 24-річного хлопця: поліція затримала причетного до вбивства чоловіка на вокзалі в Ніжині [ФОТО]

Поліція затримала причетного до вбивства 24-річного ніжинця, який з речами і документами вже стояв на платформі вокзалу, аби електричкою втекти до іншої області, повідомляє прес-служба поліції...