;
Четвер, 28 березня 2024, 16:27
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися

Реєстрація користувача

Зареєструватися

Популярні

Операція "МАК-2020" розпочалась на Чернігівщині

Поліція нагадує громадянам про те, що в Україні заборонено висівати та вирощувати мак чи коноплю. Такі дії тягнуть за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Оперативно-профілактична операція «МАК-2020» триває з 20 травня до 3 червня. Мета - виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області. 

Згідно з статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Поліція звертається до громадян з проханням: усім, кому відома будь-яка інформація щодо незаконних посівів нарковмісних рослин, повідомляти за номером телефону «102».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

У Ніжині через весільну фотосесію “швидка” стояла в заторі

У Ніжині весільна фотосесія спричинила чималий скандал. Автівки весільного кортежу перекрили рух в центрі міста і тим самим заблокували проїзд медикам, які поспішали на виклик. Сталося це 28...

Валерій Якуба: талановитий гінеколог, який міг стати піаністом

Про Валерія Якубу ми дізналися від акторки Римми Зюбіної — гості рубрики «Зірковий пацієнт». Тоді вона сказала, що про його шлях у професію можна зняти фільм. Сценарій ми не...  (Коментарів: 7)

Місць немає: Ніжинська центральна міська лікарня більше не приймає хворих на Covid

Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького тимчасово припиняє приймати хворих з COVID-19. Про це на оперативній нараді у Ніжинраді, 5 квітня, повідомив гендиректор...

COVID-19 у Ніжині: гендиректор Ніжинської лікарні розповів про ситуацію з хворобою в місті

Днями заступниця міського голови Ірина Грозенко озвучила інформацію стосовно зростання хворих на COVID-19 та розгортання додаткових ліжок, повідомляє mynizhyn.com. Ситуцію з...

Увірвався в будинок та без пояснень зарізав 24-річного хлопця: поліція затримала причетного до вбивства чоловіка на вокзалі в Ніжині [ФОТО]

Поліція затримала причетного до вбивства 24-річного ніжинця, який з речами і документами вже стояв на платформі вокзалу, аби електричкою втекти до іншої області, повідомляє прес-служба поліції...